Squla Junior AppGroep 2 Squla

Squla Junior is een leerzame omgeving met plaatjes, geluiden en woorden voor kinderen van groep 1 t/m 3. Deze app is een prima aanvulling op de eerste les binnen het thema Weet wat je ziet, waar de leerlingen aan de hand van het beeldmateriaal onderscheid leren maken tussen echte en onechte situaties. In Squla Junior staan de thema's rekenen, taal en wereldoriëntatie centraal.  Squla Junior is te downloaden voor iOS en Android, maar werkt helaas niet op de iPad1 en op de Samsung Galaxy3 tablet. (Squla is er ook voor de groepen 4 t/m 8 en er is zelf een smartphone app voor ouders om de ontwikkelingen van het kind te volgen.) 

 

Rompompom AppGroep 2 Rompompom

In les 3 van groep 2 leren de kinderen na te denken over wat zij leuk vinden om te zien in de media. Met deze app kan groep 2 al de eerste vervolgstappen zetten door zélf iets te gaan maken. Rompompom biedt kinderen de mogelijkheid een eigen tijdschriftje vorm te geven. Het werkt heel simpel: er wordt een cover uitgekozen en daarop kan met de smartphone een eigen foto worden geplaatst. In de app staat ook een combinatiespel en een tekenspelletje. De app is gratis, maar alleen beschikbaar voor de iPhone

 

Sesamstraat Groep 2 Sesamstraat

De site van Sesamstraat biedt genoeg mogelijkheden om de onderbouw te laten oefenen met online vaardigheden. Elmo's quiz laat de kinderen bijvoorbeeld goed kijken, onthouden en antwoorden. Daarnaast is er de mogelijkheid om uitzendingen terug te kijken. Deze site verveelt niet snel: er is veel aan te klikken en te spelen. De geluiden zijn een leerzame toevoeging.