Grote GeheugenspelGroep 3 Smurfen

Het eerste thema van groep 3 is Weet wat je ziet. Groep 3 zal in deze les beoordelen of zij een fictief of non-fictief plaatje of filmpje te zien krijgen. De leerlingen moeten dus goed kijken en beoordelen of de beelden die zij zien overeenkomen met de werkelijkheid. In het geheugenspelletje moet er ook slim gekeken worden. Het is een leuke oefening bij Les 3.1: op het scherm is een situatie te zien waar telkens een voorwerpje bijgevoegd wordt door de Smurfen. Goed opletten en onthouden! 

Klokpuzzel Groep 3 Klok

Les vier gaat over de klok. In deze les zullen de kinderen een besef krijgen van tijsduur door zowel thuis als op school een dagboekje bij te houden. Hierin staan dagelijkse activiteiten, daarnaast is er ruimte om op te schrijven hoe lang iets duurt. Met dit online spelletje kunnen leerlingen alvast spelenderwijs klok leren kijken. Leuk gedaan: het gaat aan de hand van een puzzel en er zijn verschillende niveaus. 

Kijkwijzer Memory

Groep 3 Kijkwijzer memory

In de vijfde les van groep 3 wordt er aandacht besteed aan het beoordelen van geschikte en ongeschikte content. Leerlingen in groep 3 maken vaak al gebruik van de tablet, computer en/of smartphone van ouders, of misschien hebben zij al een eigen device. Kijkwijzer laat hen via icoontjes weten of, wat zij zien, ook daadwerkelijk voor hen geschikt is. Daarom is het goed om in groep 3 al eens te oefenen met de Kijkwijzer. Dat kan op een simpele en leuke manier via het spelletje memory. Klik op het plaatje om het spelletje te spelen, klik hier voor extra informatie en uitleg over het classificatiesysteem.