Reclamespel Groep 6 Maak je merk

Je weet misschien al wel hoe je reclame kunt herkennen. In een reclame wil een merk graag een product verkopen aan jou. Daar staat vaak een logo bij. Heb je wel eens nagedacht over hoe jouw eigen merk eruit zou zien? Met deze online game ontwerp je het zelf! 

Gouden Loeki

Groep 6 Gouden Loeki

Reclame geeft je allerlei gevoelens. Reclame kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je iets héél graag wil hebben zodat je het koopt. Of reclame laat je lachen zodat je aan het merk blijft denken. Televisiereclames zijn daar vaak erg goed in. Zo goed zelfs, dat er elk jaar een prijs wordt uitgereikt aan de meest bijzonder reclames. Dit is de Gouden Loeki. Op deze site zijn alle prijswinnende reclamefilmpjes te bekijken. Welke reclame vind jij de beste? Waarom vind je dat? Welk gevoel krijg je erbij? 

Naar buiten met je smartphone: Los in 't Bos! Groep 6 Los in t bos

In het thema Houd de klok in de gaten leren leerlingen dat het ook belangrijk is om lekker buiten te blijven spelen. In deze game van de Boomfeestdag worden de online en offline wereld samengevoegd. Met deze bijzondere app loop je door het bos aan de hand van augmented reality, een functie op de smartphone waarbij een digitaal spel in de echte wereld wordt geplaatst. Het doel is om kleine dieren in het bos groot te brengen met de vaardigheden Liefde, Kennis en Wilskracht. Maar pas op voor de stroper! 
De app is beschikbaar op iOS en Android