De Zappelin App

Groep 1 Zappelin

Deze gratis app van NPO Zappelin leert de allerjongsten (2-6 jaar) omgaan met de smartphone, tablet en computer op een vriendelijke en veilige manier. In de app zijn verschillende 'eilandjes' aan te klikken waar muziek, knutselen of spelletjes centraal staan. In de spelletjes leren de kinderen slim te kijken naar plaatjes: zo moeten zij afbeeldingen bij elkaar zoeken, een puzzel afmaken of kunnen zij kennismaken met letters en woorden.  

Ook kunnen kinderen zich laten voorlezen (én meelezen) of de programma's van Zappelin terugkijken. Handig: de Zappelin App is beschikbaar op iOS, Android én als app te downloaden voor Windows 8.

Borre App

Groep 1 Borre

'Borre' is een educatieve, gratis app door de Borre Leesclub. In de app wordt het verhaaltje Borre en de ijscoman als luisterboek voorgelezen door Barry Atsma. Het verhaaltje duurt vijf minuten en wordt verteld aan de hand van mooie en leuke illustraties van Stefan Tijs. Het verhaaltje is in de app als leesboek na te lezen. Daarnaast biedt de app een taalspel aan en kunnen er kleurplaten ingekleurd worden. Borre is een simpele, snelle en eenduidige app en daarom geschikt voor kleuters als kennismaking met de tablet en smartphone. Beschikbaar op zowel iOS als Android!
 

Zoeken en vinden met Dribbel dribbel ontbijt

De vijfde les voor groep 1 heet Waar hoort wat? - een voorbereiding op de lessen informatievaardigheden en het vinden van goede en betrouwbare bronnen. In de klas gaan de kinderen een opruimspel spelen zodat zij weten waar alles ligt en thuishoort. Op de filmpjessite met Dribbel, het hondje bekend van het kinderboek, kunnen de kinderen in groep 1 en 2 filmpjes kijken maar ook zelf zoeken welk filmpje ze leuk vinden,