Programmeren met Ko de KrakerGroep 5 Programmeren

In de 5e les van groep 5 staat het thema Maak goede keuzes centraal. Deze les gaat over informatievaardigheden: het maken van goede keuzes is belangrijk wanneer je bronnen bekijkt en beoordeelt. Programmeren is ook onderdeel van informatievaardigheden. Ko de Kraker is een online game waar alvast op een leuke en simpele manier wordt uitgelegd hoe het maken van een computerprogramma werkt. Via een paar functies laat je Ko naar zijn nootjes lopen. Op deze manier maak je vervolgens heel gemakkelijk je eigen scriptje!

 

 

Game jezelf reclamewijs!

Groep 5 Reclame Gent

De Universiteit Gent heeft een aantal leuke games ontwikkeld rondom reclame. Via onder andere een skategame en een quiz test je hoe reclamewijs je al bent. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om feiten te onderscheiden van reclame. Probeer het maar eens. Je kunt zelfs een eigen character kiezen!  

 

 

 

 

Extra filmpje over reclamefotografie

Groep 5 Filmpje

Reclame herkennen is een eerste stap. Maar hoe maak je eigenlijk een reclame? Waar let een reclamefotograaf bijvoorbeeld op? Het Klokhuis (NTR) legt alles uit in een leuke aflevering over reclame en fotografie. 

En hoe wordt er reclame gemaakt in andere delen van de wereld?

Spreekbeurt of werkstuk? 

In groep 4 is dit handige gratis e-book al besproken: Duh! Spreekbeurt helpt leerlingen met idee├źn en vaardigheden voor het maken van een spreekbeurt. Downloaden kan op een Mac of iOS-apparaat