Er zijn veel soorten nieuwszenders die op allerlei verschillende manieren hun ontvangers (jou!) proberen te bereiken. Elke nieuwszender kiest zelf welk nieuws er aan de ontvangers wordt laten zien en hóe dat gebeurt - bijvoorbeeld in de krant, op de website, op een app, via social media, buiten op een groot scherm of misschien wel langs al deze verschillende media. Kijk maar eens goed. Waar zie jij allemaal nieuws? 

Het Jeugdjournaal

Groep 7 Jeugdjournaal

Het nieuws brengt ons veel berichten van over de hele wereld. Maar wie beslist eigenlijk wat het nieuws is? En welke boodschap wil de nieuwsmaker overbrengen aan jou? Denk daar eens over na als je de krant leest of naar het NOS Jeugdjournaal kijkt. In de gratis app van het Jeugdjournaal zijn alle laatste nieuwsberichten en uitzendingen terug te vinden. Vind je het leuk om zelf verslaggever te zijn? Je kunt in de app weerfoto's maken om in te sturen voor de uitzending en je kunt reageren op stellingen. Let op: alleen te downloaden voor Android-toestellen. Je kunt natuurlijk ook op de website kijken om het nieuws te lezen of de uitzending bekijken op de televisie.

Kidsweek

Groep 7 Kidsweek

Kidsweek is een krant die elke week bij kinderen op de deurmat valt. Maar Kidsweek heeft ook een website en een app voor iPhone en iPad met allerlei nieuwsberichten. Wat zijn de overeenkomsten met het Jeugdjournaal? En de verschillen? Waar zie je dat aan? 

Geheim Agent Aap 

Dit online platform leert je via een game alles over het stellen van een goede zoekvraag en het vinden, beoordelen en verwerken van bronnen van verschillende media. Nadat je je hebt aangemeld is het mogelijk om je eigen score bij te houden. Geheim Agent Aap is gemaakt door de Bibliotheek op School. Het ziet er mooi uit, is leuk om te doen en is ook nog eens heel handig als je een spreekbeurt of werkstuk moet voorbereiden.

Groep 7 informatievaardigheden