Je weet ondertussen al heel veel over media. Smartphones, apps, computers, tablets en de televisie hebben (bijna) geen geheimen meer voor jou. Het is leuk en belangrijk om al jouw kennis door te geven! 

Groep 8 Bekijk het maar

Geef je mening!

Kijk je graag films? Speel je wel eens games? Heb je een tof (of juist heel stom) tv-programma gezien? Laat weten wat je vindt! Op de site van Kijkwijzer ben je zelf recensent. Een recensent is iemand die een product beoordeelt: in dit geval een film, spel of programma. Op deze site hebben al veel kinderen hun meningen gegeven en er een aantal 'sterren' aan toegevoegd. Met al die informatie zie je snel of iets wel of niet de moeite waard is om te bekijken. Erg handig!

Extra filmpje over reclame

Groep 8 metropolis

Bijna elke bedrijf maakt reclame om producten of diensten te verkopen. Al heb je als bedrijf een goed product, dan alsnog heb je reclame nodig. Hoe je reclame maakt, verschilt per bedrijf en zelfs per land. Of je het nou met een goed verhaal doet of dat je met een spuitbus op muren schrijft, je doel blijft hetzelfde: meer producten of diensten verkopen! Bekijk het filmpje en kom erachter hoe reclames eruit zien in Pakistan, de Verenigde Staten en Burkina Faso. Het filmpje van Metropolis in de klas duurt 10 minuten. 

Leren programmeren doe je zo.Groep 8 Scratch

Vind je het leuk om zelf programma's of spelletjes te maken? Dat kan best simpel zijn, je bent zelf namelijk online ook producent! Probeer het maar eens met de website Scratch. Hier kun je online leren hoe je een computer laat doen wat jij wil. Klinkt ingewikkeld? Valt mee! De Technische Universiteit in Delft heeft een korte uitleg geschreven. Er staan ook opdrachtjes in, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Handig: HuisWerk App

Ga jij al bijna naar de 

Groep 8 Huiswerk

middelbare school? Dan krijg je straks te maken met een lesrooster, cijfers voor overhoringen en een hoop vakken met huiswerkopdrachten. Je kunt dit in de gratis app HuisWerk bundelen, zodat jij straks een goed overzicht houdt. Ook dit is een informatievaardigheid! Probeer het maar vast eens uit. De app is beschikbaar op apparaten van Android